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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
27/04/2008 |
Data da última atualização: |
27/04/2008 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MORAES, R. M. A. de; BERTAGNOLLI, P. F.; IGNACZAK, J. C.; COSTAMILAN, L. M.; STECKLING, C.; ROVERSI, T.; RUBIN, S. de A. L.; VERNETTI JÚNIOR, F. de J. |
Afiliação: |
Rita Maria Alves de Moraes, Embrapa Trigo; Paulo Fernando Bertagnolli, Embrapa Trigo; João Carlos Ignaczak, Embrapa Trigo; Leila Maria Costamilan, Embrapa Trigo. |
Título: |
Ensaios de cultivares convencionais de ciclo tardio registradas da Rede Soja Sul de Pesquisa, safra 2006/07. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO SUL, 35., 2007, Santa Maria. Ata e resumos... Santa Maria: Universidade Federal de Santa Maria, 2007. |
Páginas: |
p. 43. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00738naa a2200205 a 4500 001 1825108 005 2008-04-27 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMORAES, R. M. A. de 245 $aEnsaios de cultivares convencionais de ciclo tardio registradas da Rede Soja Sul de Pesquisa, safra 2006/07. 260 $c2007 300 $ap. 43. $c1 CD-ROM. 700 1 $aBERTAGNOLLI, P. F. 700 1 $aIGNACZAK, J. C. 700 1 $aCOSTAMILAN, L. M. 700 1 $aSTECKLING, C. 700 1 $aROVERSI, T. 700 1 $aRUBIN, S. de A. L. 700 1 $aVERNETTI JÚNIOR, F. de J. 773 $tIn: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO SUL, 35., 2007, Santa Maria. Ata e resumos... Santa Maria: Universidade Federal de Santa Maria, 2007.
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
02/05/2023 |
Data da última atualização: |
02/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 4 |
Autoria: |
DIAS, K. M.; GAMA, M. A. S. da; RIBEIRO FILHO, H. M. N. |
Afiliação: |
KAMILA MACIEL DIAS, Universidade do Estado de Santa Catarina; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CPPSE; HENRIQUE MENDONÇA NUNES RIBEIRO FILHO, Universidade do Estado de Santa Catarina. |
Título: |
Milk fatty acid composition of cows and ewes supplemented with black wattle tannin extract. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência Rural, v. 53, n. 12, e20220095, 2023. |
Páginas: |
10 p. |
ISSN: |
1678-4596 |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/0103-8478cr20220095 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
This study evaluated the effects of Acacia mearnsii tannin extract on milk fatty acid profile of dairy ewes and cows. In experiment 1, twenty-four Lacaune ewes received one of the following dietary treatments: control (no tannin extract added to the diet), T30 (30 g tannin extract/kg concentrate), and T40 (40 g extract/kg concentrate). In experiment 2, thirty Jersey cows received either a control diet (no tannin extract added to the diet) or the same diet containing 40 g tannin extract/kg concentrate (T40). Dry matter intake, milk production and milk solids content of ewes and cows were unaffected by tannin supplementation. The cis-9, trans-11 conjugated linoleic acid (CLA) content increased linearly by 21% in milk fat from ewes fed tannin extract, while the C18:2 n-6 (linoleic acid) content tended (P = 0.051) to increase by 13% in cows fed TE. The supplementation with black wattle tannin extract improves the nutritional quality of milk fat of ewes and cows to a small extent, with no adverse effects on performance or gross milk composition. |
Palavras-Chave: |
Componentes secundários de plantas; Dairy fat; Gordura do leite; Plant secondary compounds; Ruminant diets. |
Thesagro: |
Acácia Mearnsii; Ruminante. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1153453/1/MilkFattyAcid.pdf
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Marc: |
LEADER 01868naa a2200265 a 4500 001 2153453 005 2023-05-02 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1678-4596 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/0103-8478cr20220095$2DOI 100 1 $aDIAS, K. M. 245 $aMilk fatty acid composition of cows and ewes supplemented with black wattle tannin extract.$h[electronic resource] 260 $c2023 300 $a10 p. 520 $aThis study evaluated the effects of Acacia mearnsii tannin extract on milk fatty acid profile of dairy ewes and cows. In experiment 1, twenty-four Lacaune ewes received one of the following dietary treatments: control (no tannin extract added to the diet), T30 (30 g tannin extract/kg concentrate), and T40 (40 g extract/kg concentrate). In experiment 2, thirty Jersey cows received either a control diet (no tannin extract added to the diet) or the same diet containing 40 g tannin extract/kg concentrate (T40). Dry matter intake, milk production and milk solids content of ewes and cows were unaffected by tannin supplementation. The cis-9, trans-11 conjugated linoleic acid (CLA) content increased linearly by 21% in milk fat from ewes fed tannin extract, while the C18:2 n-6 (linoleic acid) content tended (P = 0.051) to increase by 13% in cows fed TE. The supplementation with black wattle tannin extract improves the nutritional quality of milk fat of ewes and cows to a small extent, with no adverse effects on performance or gross milk composition. 650 $aAcácia Mearnsii 650 $aRuminante 653 $aComponentes secundários de plantas 653 $aDairy fat 653 $aGordura do leite 653 $aPlant secondary compounds 653 $aRuminant diets 700 1 $aGAMA, M. A. S. da 700 1 $aRIBEIRO FILHO, H. M. N. 773 $tCiência Rural$gv. 53, n. 12, e20220095, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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